понеделник, 6 септември 2010 г.

Нахут в доматен сос






1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 супени лъжици олио
1 морков, нарязан
300гр. готов от консерва нахут
300мл. Консервирани домати и част от сока
1/4 чаена чаша сухо бяло вино
1 супена лъжица червен пипер
2 чаени лъжици захар
едно клонче розмарин
едно клонче прясна салвия
1 чаена лъжица суха мащерка
Черен пипер на вкус
Сол на вкус



В дълбок тиган на средна топлина загрейте олиото, сложете лука и чесъна и задушете за 2-3 мин. Прибавете моркова и виното. Оставете да се готви за 1- 2 мин.
Прибавете консервираните домати, захарта, чилито, розмарина, салвията, сухата мащерка, разбъркайте и доведете до кипене. Покрийте и оставете да къкри за 10 мин.
Прибавете нахута и открийте, оставете да къкри за още 10- 15 мин. или докато соса започне да се сгъстява. Махнете листата салвия и клончето рознарин. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Поднесете със сварен ориз или свежа салата.



Карлово в една ранна дъждовна утрин
















3 коментара:

Dani каза...

Прекрасна разходка и рецепта :)

Stella каза...

Your chick peas in tomato sauce look delicious and warming-so nice! Oh, and your photos of the village are gorgeous. Wish I was there...

Paula каза...

I love your blog!
Have a nice time!
Paula