неделя, 5 септември 2010 г.

Snickerdoodle Blondie



2 - 2 / 3 чаени чаши брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
1/4 чаена лъжичка настъргано или смлянo индийско орехче
1 чаена лъжичка сол
2 чаени чаши кафява захар /може да намалите захарта
1 чаена чаша масло, със стайна температура/225гр.
2 яйца, със стайна температура
1 супена лъжица ванилия

2 супени лъжици захар
2 супени лъжици канела
щипка индийско орехче


Загрейте фурната до 180гр . Леко намазнете тавичка с размери 22х32см. Комбинирайте брашното, бакпулвера, канела, индийско орехче и солта .
В друга голяма купа, разбийте масло и кафявата захар в продължение на 3-5 минути. Добавете яйцата едно по едно, а след това на ванилия, разбийте докато сметта стане гладка.
Прибавете сухите съставки, и смесете добре. Разпределени равномерно в тавичката най-добре с намазнена шпатула или с ръце.
Комбинирайте захарта, канелата и индийското орехче и в малка купа. Равномерно поръсете отгоре със сместа от канела и захар върху горната част на тесто.Печете за 25-30 минути. Охладете преди да нарежете. / 20-24 парчета
източник:The Crepes of Wrath

Няма коментари: