понеделник, 14 ноември 2011 г.

Поширани дюли



2 големи дюли
1 чаена чаша захар ( аз сложих половин)
2 пълни супени лъжици мед
3 зърна карамфил
1 звездичка звезден анасон
1 пръчка ванилия
полови лимон
800мл вода



Смесваме водата, меда, зърната карамфил, звездният анасон, ванилията и изстискайте сока на половин лимон в тенджера.
Поставяме съда на средно загреят котлон.
През това време докато чакаме да заври сиропа, дюлите се обелват и нарязват на четвъртинки и се почистват от семената.
Прибавете в съда дюлите като водата трябва да ги покрива. Времето на готвене на дюлите варира и зависи от саите дюли, понякога това трая 2 часа.
Сервират се топли или със стайна температура. Може да ги съхраните в херметически затворен съд или в хладилника.

2 коментара:

Мариета каза...

Ммм, усещам аромата им, страхотно предложение, благодаря!

Христина каза...

Имам много дюли вкъщи и все се чудя какво да измисля с тях. Наскоро пробвах един десерт с дюли, но нещо не се получи това, което очаквах. Рецептата ми и зглежда страхотна и се надявам днес да успея да я приготвя. Благодаря за споделеното!