113 гр. масло
250гр. див ориз
0.500гр. гъби
1 средна глава лук
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша готварска сметана
1/2 чаена чаша бяло вино
сол и черен пипер
1/2 чаена чаша смлени в блендера филии хляб ( около 2 филии)
Ще вмъкна и малко снимки от нашата столица видяна през новата ми телеобектива оптика
и да се върнем на рецептата...
Ориза го сваряваме съгласно опаковката. Отцеждаме го хубаво от водата.
Загряваме фурната на 180гр.
Разтопяваме маслото прибавяме нарязаните гъби и лука. Запържваме ги за няколко минути, разбъркваме и прибавяме брашното. Разбъркваме докато гъбите и лука се покрият с маслото. Добавяме сметаната като се разбърква непрекъснато. Добавя се и бялото вино, сол и черен пипера вкус. Разбъркваме , сместа трябва да е гладка.
Прибавяме свареният ориз разбърква се всичко и се изсипва в тавичка отгоре се заглажда и се поръсва с смленият хляб. Пече се за около 15 мин.
източник: Paula Deen
Няма коментари:
Публикуване на коментар