2 средно големи жълти лука или няколко малки,нарежете надлъжно
1/4 чаена чаша зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша сметана
1/4 чаена чаша сухо бяло вино
Прясно настъргано индийско орехче на вкус
1/2 чаша ситно настърган пармезан
100гр. Горгонзола,натрошете
1/ 4 чаена лъжичка. червен пипер
Загрейте фурната до 180гр. в малка тавичка подправете лука със сол и черен пипер, и прибавете зехтина. Печете, като разбърквайте от време на време, докато омекне и леко покафенеят, около 1 час; оставете настрана.Фурната се нагрява като използвате функцията за печене само на скара.
Загрейте маслото в тиган на средно-висока температура, добавете брашното и разбъркайте , около 1 минута. Добавете сметаната и виното, гответе докато се сгъсти , като се разбърква, около 5 минути. Подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче.
Изсипете соса равномерно върху лук. Поръсете с пармезан, и натрошената Горгонзола и се поръсва с червен пипер;запечете , докато сиренето се разтопи и стане златисто кафяво отгоре, около 2 минути.
Поднесете веднага.
източник: http://www.saveur.com
4 коментара:
Ох, представям си колко е вкусно :)
Поздрави!
Изглежда фантастично! Обожавам сирена и съм сигурна, че ще ми хареса това предложение и на вкус, не само на вид! Поздрави! :)
Много вкусно изглежда, направо неустоимо. Записвам си за проба :)
Хубав ден!
Благодаря Ви!
Много е вкусно и вече имам върли почитатели на това ястие :-)
Публикуване на коментар