the Belgium Waffle или Liège Waffle
7 грама сол (около 1/2 чаена лъжичка)
25 грама захар
2 яйца
25 грама мая / или един пакет бързодействащa мая 7 гр.
300 грама масло
Около200 милилитра студена вода (за предпочитане газирана вода)
270 грама пудра захар
Ванилия или подправки по ваш вкус
яйца и газирана вода,трябва да със стайна температура.
Пресейте брашното в купа направите кладенче в средата.
Разтопете маслото в микровълновата фурна. Оставете да се охлади . Разбийте яйцата добре, прибавете маслото и мая. Разбъркайте добре. Добавете водата и разбъркайте отново.
Добавете към брашното, захарта и ванилията и другите подправки (канела -примерно).
Разбийте тестото в продължение на най-малко десет минути. Докато стане лепкаво и трудно да се работи с него . Това е нормално.
След това, се оставя да престои на топло място за 15-30 минути. И 5 до 10 минути преди печене, добавете пудрата захар, обединете добре.
Загрейте гофретника . Разпределете сместа върху гофретената плоча . Пече се, докато покафенее.
Поднасят се топли, поръсени с пудра захар, мед, или отгоре с разбита сметана или сладолед, ако желаете.
адаптирана от myfudo.com
1 коментар:
Ооо! Искам! Ако може тази пълната чиния, моля :) Вкъщи сме големи почитатели на гофретите и следващата порция ще е по твоята рецепта :) Поздрави!
Публикуване на коментар