Vanilla Dutch Baby Pancake
"Dutch" идва от групата на немско-американските имигранти, където "Dutch" е всъщност съкращение на Deutsch . Първоначално бях озаглавила публикацията си Холандска палачинка но реших да бъда коректна и точна и след като Дани ми направи едно припомняне което ми просветна за грешката която съм допуснала в името, така че реших да направя корекция. Моля да бъда извинена!
"Dutch" идва от групата на немско-американските имигранти, където "Dutch" е всъщност съкращение на Deutsch . Първоначално бях озаглавила публикацията си Холандска палачинка но реших да бъда коректна и точна и след като Дани ми направи едно припомняне което ми просветна за грешката която съм допуснала в името, така че реших да направя корекция. Моля да бъда извинена!
3 супени лъжици масло
3 яйца
3/4 чаена чаша брашно
3/4 чаена чаша прясно мляко, затоплете на микровълновата
1 супена лъжица, плюс 1 чаена лъжичка захар
2 супени лъжици екстракт от ванилия
Щипка сол
около 1 чаена чаша нарязани ягоди, боровинки или 500гр. други плодове по ваш избор
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
2 супени лъжици пудра захар
Загрейте фурната до 200 градуса Поставете маслото в голям тиган запържете леко и се поставя във фурната да се разтопи.В същото време с миксер комбинирайте яйцата, брашното, горещото мляко, 1 супена лъжица захар, екстракта от ванилия и щипката сол и смесете на средно висока скорост, докато стане хомогенна смес.
Внимателно извадете тигана от фурната. Маслото трябва да се е разтопило. Разнесете маслото около стените на тигана, хубаво, останалото масло излейте в сместа и разбъркайте. Изсипете тестото в горещият тиган и върнете във фурната. Гответе за 20 до 25 минути, или докато палачинката се надуе в центъра, и стане златисто кафявява по ръбовете.
Докато Немската палачинка се пече, в малка купа се комбинират пресни ягоди, 1 чаена лъжичка захар и настърганата кора от лимон. Разбърква се колкото да се покриият плодовете, и се оставят да се маринова.
Може в малка сосиера на средна топлина да разбъркате за 2 мин. плодовете само докато захарта ( като може да увеличите захарта примерно 1 супена лъжица) се разтопи.
С помощта на шпатула, махнете цялата палачинката от тигана и оставете да се охлади на решетка за няколко минути Нарязваме палачинка на триъгълници поръсваме със пудра захар и сервирайте с маринованите ягоди.
източник: foodnetwork.com
3 коментара:
Със сигурност ще е една много вкусна закуска, придружена от такава палачинка.
Поздрави!
Чудесни снимки и много апетитна палачинка !
Аз я знам като "немска" :)
Но това няма значение за вкуса!
Слънчев уикенд!
Благодаря Гергана!
Дани наистина това си е типична немаска палачинка :-)
Публикуване на коментар