Първи вариянт
2 чаени чаши (175 грама) овесени ядки
1/3 чаена чаша (70 грама) кафява захар
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша (55 грама) орехи, нарязани
1 чаена чаша (125 грама) малини, боровинки или нарязани ягоди
1/3 чаена чаша (58 грама) полусладък шоколадов чипс
2 чаена чаши (473 мл) нискомаслено прясно мляко
1 яйце
3 супени лъжици масло, разтопено
2 супени лъжици екстракт от ванилия
1 банан който да нарежите на филийки
Загрейте фурната до 190 градуса . намаслете или застелете тавата с пекарска хартия
В голяма купа, смесете заедно овесените ядки, захарта, бакпулвера, канелата, солта, орехите, половината от плодовете и половината от шоколада. Изсипете сместа в подготвената тавичка. Подредете отгоре с останалите плодове и шоколад.
В друга голяма купа, смесете заедно млякото, яйцата, маслото и екстракта от ванилия. Изсипете внимателно сместа върхи полодовете и осесената смес. Разклатете тавичката така че млякото да се разлеле навсякъде.
Печете овесената смес за 35 до 40 минути или докато върха стане златисто кафяв.
източник: inspiredtaste
и
ЗА ФИТНЕС МАНЯЦИТЕ
Втори вариянт - протеинов
2 чаени чаши овесени ядки
4 лъжички ( мерителни ) протеин на прах ( с вкус на ванилия)
1 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела
подсладител Стевия на прах по ваш вкус.
4 белтъка
1-1/2 чаена чаша бадемово мляко
1/4 чаена чаша ниско маслено кисело мляко
113гр. пюре от ябълки, неподсладено
2 бр. праскови или 2 банана
1 чаена чаша малини или нарязани ягоди.
Загрейте фурната до 180гр.
В средно голяма купа смесете овесените ядки, бакпулвера, канелата, солта и подсладителя.
В друга средно голяма купа смесете белтъците, прясното млякото, киселото мялко.
Намаслете тавата .На дъното на тавата подредете част от прасковите или бананите.
Смесете сухите съставки с мокрите и излейте върху подредените плодове. Отгоре подредете с останалите прскови и малини или ягоди.
Пече се за 35-45 минути или докато върха стане златисто кафяв.
1 коментар:
Чудесни рецепти!
* http://bg.m.wiktionary.org/wiki/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%82
Публикуване на коментар