1 чаена чаша / 160 гр пълнозърнесто брашно
1чаена чаша / 120гр брашно
1/3 чаена чаша семена мак / 40 гр.
1/3 чаена чаша семена от сусам / 40гр
1- ½ чаена лъжичка готварска сол
1- ½ чаена лъжичка бакпулвер
1чаена лъжица чесън на прах / гранули
3 супени лъжици зехтин / 45 мл
окoло ¾ чаена чаша вода / 175 мл
Смесете брашното, семената, солта и бакпулвера в голяма купа.
Добавете зехтина и разбъркайте , докато комбинирате.
Добавете 1/2 чаша вода, и слад това още ако тестото изисква, до оформенето му.
Замесете около 5 или 6 пъти и оставете да престои на плота за 15 минути, като покриете отгоре.. Можете също така да изстудите тестото .
Разточете наистина тънък пласт върху хартия за печене, прехвърлете я в тавата и на място разрежете на парченца
Печете на 200 ° С за 10-15 мин.
източник: passionateaboutbaking.com
1 коментар:
Записвам си рецептата, че зимата наближава, а аз много обичам с винцето да си похапвам крекери с някаква разядка :)
Благодаря ти за рецептата!
Хубава неделя
Публикуване на коментар