1 супена лъжица зехтин
1/4 чаена чаша ситно нарязан лук
1 чаена чаша просо
1 скилидка чесън, пресована
3 - 1/2 чаени чаши вода
1/2 чаена лъжица едра сол
1/2 чаена чаша настъргана тиквичка
1/2 чаена чаша настърган морков
1/3 чаена чаша настърган пармезан
1 - 1/2 супени лъжици прясна мащерка или 1/2 чаена лъжичка сушена
1 чаена лъжичка прясно настъргана лимонова кора
1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган. Добавете лука и гответе, докато омекне за 2 до 4 минути. Добавете просото и чесъна, разбъркайте оставете така за около 30 секунди . Добавете водата и сола и доведете до кипене. Намалете топлинна и оставете да се вари като покрийте с капак в продължение на 20 мин. Добавят се тиквичката , моркова, пармезана , мащерката, настърганата кора от лимон и череният пипер. продължете да готвите като махните капака докато течността се абсорбира. за около10 мин.
Махнете от огънят и оставете да престой за около 10 мин. Разбъркайте и оставете за изстине за около 30 мин. за да може да се работи с ръце.
С навлажнени ръце ,оформете топчета и поставете в леко намаслен тиган с не залепващо дъно
запечете от всяка страна за 4-5 мин. или докато се зачерват обърнете внимателно с шпатула.
източник: адаптирана от eatingwell.com
1 коментар:
Me gustan tus recetas..Las albóndigas tienen que estar muy ricas..Besos
Публикуване на коментар