1 кафяна чаша прясно мляко
4 супени лъжици коняк
250 г меко масло
4 супени лъжици пудра захар
5 яйца
100 г захар
3супени лъжици какао
2 ванилии
крокан
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша счукани орехи
Карамелизирайте захарта за крокана и сипете в нея орехите. Разбъркайте и изсипете карамела върху дъска , покрита с хартия за печене. След като крокана се втвърди го счукайте в хаванче.
Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. По рецепта тортата е със сурови яйца. Ако ви притеснява консумацията на такива, просто ги темперирайте на водна баня. Заедно със захарта ги разбийте добре на много плътен крем в стъклена купа, която сте поставили в тенджера с гореща вода. Водата не трябва да завира за да не се сготвят яйцата и да станат на бъркани яйца. Ако направите това няма да се тревожите повече, че яйцата са сурови. След това оставете яйчения крем добре да се охлади и ароматизирайте с ванилията.
В друг съд разбийте добре маслото с пудрата захар и прибавете какото. Смесете двата крема.
Сипете коняка в млякото. Начупете бишкотите на две и ги напръскайте с млякото. Объркайте ги с крема и накрая сипете и крокана. Внимателно объркайте всичко в голям съд. Аз правя това в тенджера.
Изсипете готовата смес в тортена форма с подвижен пръстен. Виждате от снимката, че името на тортата е напълно подходящо.
Източник: Вкусно с Йоли
1 коментар:
Това е една от най-лесните торти ,но пък е любима на почти всички хора . Прегръдки Иви !!!
Публикуване на коментар