събота, 26 април 2014 г.

Крамбъл с тиква


800гр. пюрирана печена тиква
1 чаена чаша кафява  захар
3/4 чаена чаша прясно мляко
3 яйца
1 чаена лъжица  канела
1 чаена лъжица ванилия

за топинга: 

 3/4  чаена чаша кафява захар
3/4 чаена чаша овесени ядки 

3/4 чаена чаша нарязани орехи
2 супени лъжици брашно
1/4 чаена лъжица  канела
6 супени лъжици разтопено масло/ 85гр.

 



Загрейте фурната до180гр.Смесете заедно тиквата, захатар, млякото, яйцата, канелата и ванилия, докато сместа стане гладка. Спрейете сместа в съд за печене. . Смесете топинг, докато стане на торохи и поръсете отгоре сместа. Печете за около 45 минути, докато топинг предобие  златисто кафяво цвят.


Няма коментари: