1 чаена чаша ечемик
3 супени лъжици. масло
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън , нарязан на ситно
1 стрък мащерка
½ чаена чаша бяло вино
1 кубче пилешки бульон
4 чени чаши вода
2 чаени чаши гъби/250гр , нарязани
½ чаена чаши настърган пармезан
1/2 чаена чаша готварска сметана
магданоз
В тиган загрейте маслото прибавете лука , чесъна и задушете, нека се кармелизитара за около 3 мин. . Добавете нарязаните на парченца гъби и задушете за около 3 минути.
Добавeте и бялото вино и оставете да къкри за 1 -2 минути.
Намалете топлината и добавете ечемика, пилешкият бульон и водата.Прибавете и мащерката и оставете да къкри за около 25-30 мин. или докато течност се абсорбира.Този процес трябва да отнеме около 25-30 минути .
Сипете сиренето и разбъркайте докато се разтопи. Прибавете и сметаната, сол, черен пипер и магданоз разбъркайте и оставете за 2-3 мин., отстранете от огъня и сервирайте.
2 коментара:
Страхотна рецепта, най-вече заради ечемика. Това е толкова полезна култура, но много малко хора са запознати. Браво. Аз цяла зима се опитвах да я наложа в моето семейство, но с предубежденията е много да се бориш.
Браво за ечемика, невероятно полезна култура. Цяла зима се опитвах да го наложа в моята кухня. С удоволствие бих хапнала не една, а две порции.
Публикуване на коментар