1 пакет паста
2 супени лъжици зехтин
3 малки лука, нарязан на ситно
от 3 до 4 скилидки чесън, пресовани
2 чаени чаши вода
1 кубче плешки бульон
1 - 1/2 чаена чаша тиквено пюре
1/2 чаена чаша готварска сметана
1 чаена лъжичка лют сос, на вкус
Прясно настъргано индийско орехче на вкус
2 щипки канела
Сол и черен пипер
7 до 8 листа свеж градински чай, тънко нарязани плюс още, за гарниране
и Пармиджано Реджано за настъргване
Сварете пастата съгласно опаковката но така че да е ал денте.
Загрейте олиото, сложете лука и чесън в тигана, запържете леко за 3 минути. Прибаветеводата и кубчето булюон, тиквата, с лютият сос, индийското орехче, канелата, солта и череният пипер, разбърква се, и накрая прибавете сметана. Намалете топлинна и оставете да къкри за 5 до 6 минути може и повече, докато се сгъсти. .Прибавете градинският чай, разбъркайте, Изсипете сместа върху макароните. Настържете Пармиджано Реджано на вкус. Разбъркайте .
Сервирайте като гарнитрате с листа градински чай и настържете допълнително сирене ако е необходимо.
рецептата е адаптирана от foodnetwork.com / Rachael Ray
2 коментара:
Това от колко време се каня да го опитам...... сезона на тиквата дойде, така че и моето време също;)
Чудесни, чуденси снимки!!!
Хубава седмица!
Много интересна рецепта! Не съм пробвала до сега паста с тиквички, но предполагам си заслужава да се пробва!
Публикуване на коментар