1 чаена чаша брашно с връх
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша масло, меко /113гр/
2/3 чаена чаша плюс 1 - 1/2 супени лъжици захар, за поръсване
1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 яйце
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша пресни малини
Загрейте фурната до200 ° гр. Намаслете и набрашнете си форма с диаметър 20см.
Обединете заедно брашното, бакпулвера, содата и солта.
Разбийте маслото и 2/3 чаша захар с електрически миксер на средно висока скорост, докато придобият бед и пухкав вид., около 2 минути, след това добавете ванилия. Добавете яйцето и разбъркайте добре.
При ниска скорост, прибавете брашното , на три пъти като редувате с киселото мляко, започваме и се завършва с брашното.
Изсипете тестото в формата отгоре подредете малините и поръсете с 1-1/2 супени лъжици захар.
Пече се за 20-25 мин. Извахда се и се охлажда за 15 мин ако използвате откопчаваща се форма, обръща се и се оставя за окончателно охлаждане.
* аз пеках в правоъгълна форма с размери 21х24см , и се поличи тънък блат, но пък много вкусен, може да застелете дъното с пекарска хартия.
2 коментара:
Много обичам плодови сладкиши, страшно ароматни и сочни са. Със сигурност и този е такъв, чудесен е!
Поздрави! :)
Представям си аромата....Прекрасно слдкишче!
Публикуване на коментар