кората от 2 лимона
1- 1/2 чаени чаши захар
3 яйца, със стайна температура
1/4 чаена лъжичка бадемово екстракт
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1- 1/2 чаени чаши всички брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена чаша масло, разтопено /226гр.
за глазурата:
1- 1/2 чаени чаши пудра захар
1/4 чаена чаша пресен лимонов сок
кората от 1 лимон
Загрейте фурната до 180гр. Намаслети си тавичка или застелете с хартия за печене.
В голяма купа, комбинирайте настъргана кора от лимон и захарта. Използвайте пръстите си за да стриете лимоновите кори в захарта.
В отделна, малка купа смесете яйцата, бадемовоият екстракт, и лимоновият сок. Смесете докато се комбинират.
Добавете брашното, солта и разтопеното масло в сместа със захарта. С телена бъркалка разбъркайте докато се съчетаят добре. Добавете яйчената смес и разбъркайте докато сместа стане гладка.
Разстелете тестото в подготвената тава.
Печете за 30-35 минути, или докато в центъра не забодете клечка и не я изкарате суха.
Извадете тавата от фурната и я поставете да се охлажди на решетка.
Охладете напълно преди да добавете глазурата.
За глазурата: В средно голяма купа смесете пудрата захар , лимоновият сок и лимоновата кора. Разбъркайте докато стане гладка.
Изсипете глазура над охладененият блат . Сревйрайте със студен чай или кафе!
източник:unegaminedanslacuisine.com
1 коментар:
Изглежда невероятно!!!ще пробвам ;)
Публикуване на коментар