4-5 чаени чаши вода
1 + 1/2 кубче зеленчуков бульон
зехтин
3 малки парчета праз лук
1глава лук , нарязан на ситно
1 чаена чаша ориз
1 чаена чаша бяло вино
2 супени лъжици масло
1/4 чаена чаша прясно настърган пармезан
1/3 чаена чаша готварска сметана ,
сол на вкус
Мляно лук , за гарнитура
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в дълбок тиган на средна температура . Добавете лука и гответе в продължение на 2-3 минути , докато лука се задуши.Добавете праза и продължете да готвите в продължение на още 3-5 минути , или докато праза омекне, ако е необходимо добавете още 1 супена лъжица зехтин . Прибавете ориза и разбъркайте гответе за 2-3 мин.
Налейте виното и оставете да къкри , докато течността се абсорбира . Подправете със сол, добавете водата и купчетата бульон , разбъркайте от време на време, докато по голяма част от течността се абсорбира и ориза стане готов.
Изключете котлона и добавете маслото и настърганото сирене, разбъркайте докато се обединят съставките. Добавете сметаната , и тествайте за необходимост от сол и разбъркайте . Сервирайте веднага ,може да гарнирате с още сирене или див лук.
източник: адапритана от food52.com
1 коментар:
Радвам се отново да те видя тук, прекрасо предложение!
Хубав ден от мен. :)
Публикуване на коментар