За тестото:
1- 1/4 чаена чаша (180 грама) брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша (113 грама) масло, студено , нарязано на кубчета
1/4 чаена чаша + 1 супена лъжица (75 мл) студена вода
За плънката:
2 чаени чаши (300 грама) ягоди, нарязани на малки парченца
1 супена лъжица захар
Екстракт от 1 чаена лъжичка ванилия
2/3 чаена чаша (185 гр) шоколадов крем Нутела
1 яйце + 1 супена лъжица вода, за намазване
захар, за поръсване
Поставете брашното и солта в купата . Добавете кубчета масло и разбъркайте на няколко пъти, с миксера. Добавете студена вода като продължава те да бъркате. докато сместа не започне да се обединява.
Оформете от тестото топка и приберете в хладилниха за 2 часа. като покриете с найлоново фолио.
Загрейте фурната до 200 гр.застелете тавата с хартия за печене.
В малка купа смесете ягодите, захарта и ванилията
Разточете тестото в голям кръг. Използвайте 7 или 10 см кръг за рязане на тесто.
Поставете чаена лъжица от шоколада върху кръга, прибавете отгоре сместа от ягоди. Намажете ръбовете с яйце поставете друга половина от тестото 9 втори кръг) отгоре и натиснете ръбовете с вилица за да запечатате Може да нарежете отгоре отвори или да надупчете с вилица. Намажете отгоре с яйцето и поръсете с захар.
Пече се докато ръбовете станат леко златисти. Извадете и охладете.
източник:http://www.completelydelicious.com
1 коментар:
Изглеждат страшно апетитно и с удоволствие бих си хруснала едно пайче с кафето :)
Публикуване на коментар