неделя, 10 февруари 2013 г.

Солун (Тесалоники)


Отдавна се каня да сложа снимки от минало годишната ми екскурзия из Гърция но са толкова много че реших да ги пускам в отделни теми. Вече публикувах снимките от манастира Св.Ефрем а ето сега и от Солун. Ще започна с една от най-известната  забележителност на Солун - Бялата кула.
 На  триумфалната арка на Галерий, построена през 305 година, след победата на императора над персийската армия... Соун с неговите площади


Естествено и старият солунски пазар някога се е разполагал върху близо 20 дка и се е намирал между днешните улици „Олимп” и „Филип”.Посещението на пазара нашият случай има за цел да се потопим в колоритният му дух, да се порадваме на емоционалният дух на продавачите да се насладим  на уханието на екзотични подправки, да полюбопитстваме при вида на непознати подправки, плодове ...и да опитаме , продавачите с удоволствие ти предлагат да опиташ стоката.
 Църквата "Св. Димитър" е най-голямата православна църква в Солун. В нея се намират мощите на Свети Димитър;крайбрежния булевард „Ники“

Част от крепостната стена в града. Трудно е да се види Солун за един ден има толкова много  места за посещение във вторият по голимина град в Гърция.

3 коментара:

Гергана Лазарова каза...

Пътуването разширява мирогледа.
Чудесна публикация! =)

Bety каза...

Беше ми много приятно да се разходя с твоите снимки!

Luchiya каза...

Страхотни снимки! Доходи ми се, пък е близо. Ще последвам примера ти :)