събота, 2 февруари 2013 г.

Гъби кладница



около 400гр. гъби кладница (Pleurotus ostreatus)
1/4 чаена чаша зехтин или олио
2-3 скилидки чесън
4 стръка зелен лък
половин глава ( голяма) кормит  лук
1 лимон, сока
черен пипер
сол
магданоз за поръсване



Измийте и почистете гъбите, нарежете на парчета и поставете в загрялата мазанина.
Задушете гъбите за 2-3 мин., добавете нарязаният на ситно  лук и чесън, задушете за 10-15 мин. като от време на време бъркате, подправете със сол и черен пипер, прибавете сока от лимона . сервирайте с поръсен магданоз.











3 коментара:

Dani каза...

Много са апетитни!
Кучето е страхотно!
Поздрави!

Vili Konova каза...

Много съблазнителни гъбки, пък аз все печурки готвя, та вече ми втръснаха.
Снимките са прекрасни!!!
Поздрави!

Luchiya каза...

Обичам ароматни гъбки! Лесно и вкусно.