събота, 13 ноември 2010 г.

Кекс с райска ябълка




2 яйца
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша пюре от райска ябълка/ 2 големи ябълки/
1/2 чаена чаша орехови ядки
1/2 чаена чаша нарязани на ситно фурми
1 чаена чаша захар
1 - 1/2 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица канела
1/4 чаена лъжица индийско орехче
1/4 чаена лъжица карамфил




Загряваме фурната на 180гр. Намасляваме си и набрашняваме малка форма за кекс.Смесваме брашното, содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче, карамфила и захарта.Отделно разбиваме яйцата олиото и пюрето от райска ябълка.Прибавяме сухите съставки към пюрето. Смесваме до поемането на брашното.Прибавяме орехите и фурмите, разбъркваме.Изливаме сместа във формата. и печем до готовност като проверяваме с клечка, ако я изкараме суха значи е готов./ 50-60 мин./Охлаждаме за 15 мин. и изваждаме от формата.


Хубаво е райската ябълка да бъде много мека, изгнила за да се използва.

2 коментара:

Lety каза...

Чудесна идея!
Отдавна се чудя какво може да се измисли с райските ябълки, освен консумацията им в прясно състояние.
Благодаря за хубавата рецепта!
Сърдечен поздрав и пожелание за хубава неделя!

Rayna каза...

ядко се срещат рецепти за райски ябълки, ще я пробвам... но тези мерки с чаши много често ме отказват...