вторник, 13 октомври 2009 г.

Печени кестениТука при нас днес, сутринта времето беше мрачно, духаше вятър към обяд, заваля пороен дъжд, и най-накрая към следобед вятъра раздуха облаците и пекна слънце :-)...... и понеже днес ми е мързеливо, за следобед реших да сложа да изпеча кестени, имах една торба която дядо ми беше пратил в неделя..... и така включих фурната да се загрява на 200гр. измих кестените, подсуших ги, и с нож, резнах отгоре връхчето и кората в едната и другата посока/ може и на кръст/, в горната им част. Внимавайте да не се плъзне ножа по гладката им кора и да се порежете :-)
Поставете кестените в тавичка и печете за 20 мин. или докато кората не започне да се отлепва и се завива там където е срязано.


Извадете от фурната оставете леко да се охладят, за да може да ги пипате с ръце, и ето че идва най- хубавата част..... обелете и не наслаждавай те на вкуса им.... ;-)........при нас беше предружено с чаша бира.


7 коментара:

Dani каза...

Обожавам кестени,напомнят ми студентските години,когато си купувахме печени от улицата.Да са ви сладки!

Dimitrana S. каза...

Обожавам печени кестени..!

Отново много сполучливи снимки! Браво, Лати!

Все така вкусни, пълни с уют и настроение есенни дни :-)

ghost13 каза...

Благодаря ти Дани , аз умирам за кестени мога цял ден да ям само кестени..... :-)
Леко и слънчаво изкарване на седмицата!

ghost13 каза...

Дими,
Благодаря ти мила
,
и аз го обожавам и чакам с нетърпение да станат за хапване...
хи, хи, хи.....ако сниките не бяха станали толкова сполучливи едвали щях да напиша този пост... :-)
Поздрави и слънчава седмица!

пепеляшка каза...

Ей, и ние обожаваме кестени ! Ама аз все ги варя, или рядко ги мъча на барбекюто- стават чудно, ама пипкаво...Ще пробвам още утре да ги изпека по твоя начин, Латинка, изглеждат изкусително вкусни...!Благодаря за идеята !
Пепеляшка

ghost13 каза...

Пепеляшке, пробвай, :-).... така по лесно се беля,
Лека и спорна седмица!

Gretichka каза...

Обожавам печеникестени. В един немски сайт пише, че ако във фурната се постави купа с вода, която да се изпарява, кестените няма да станат толкова сухи.