сряда, 24 юни 2009 г.

Кюфтета в доматен сос


2 яйца
2 ч.чаши фини овесени ядки
1 ч.чаша прясно мляко
1.360кг. кайма
1ч.чаша нарязан на ситно лук
2 - 3 скилидки чесън/пресован/
50 гр. Пармезан
сол, черен пипер на вкус
подправки по ваш избор


за соса:
500гр. доматено пюре
1 ч.чаша вода
риган, босилек,
2 скилидки чесън.
1 глава лук
Пармезан за поръсване отгоре.


Загрейте фурната на 220 гр.Смесете в купа яйцата, млякото, овесените ядки, Пармезан, сол, пипер, чесън смесете добре и прибавете каймата. Омесете хубаво. Оформете от сместа кюфтета и поставете в стъклен правоъгълен съд.
Смесваме съставките за соса, заливаме кюфтетата и печем около 35 мин. Сервираме топли поръсени с Пармезан и ориз.

8 коментара:

Dani каза...

О,тази рецепта определено ми харесва и това с овесените ядки и прясното мляко сигурно си залужава да се опита.Има ли значение каква е каймата като състав?

Vera каза...

nice,very nice!

ghost13 каза...

Дани много се радвам че ти е допаднала рецептата, за каймата няма значение, моята беше свинска+телешка.Успех ;-)

Dani каза...

Току-що ги хапнахме -страхотни станаха .Може би другия път ще сложа малко повечко доматки,но иначе са много сполучливи.В каймата ми преобладаваше телешкото и кюфтенцата ми не се стопиха.Хубав ден.

ghost13 каза...

Дани много се радвам, че сте ги одобрили

Dani каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
ghost13 каза...

Дани, можеш да увеличиш количеството доматен сос и водата, ...по принцип и аз избягвам да пържа, ... и си парава за овесените ядки - те трябва да набъбнат, но ако искаш предварително можш да ги накиснеш в прясното мляко и да ги запечеш или запържиш .....
пищи ми какво си направила...
Поздрав Лати!

ghost13 каза...

ох... незнам какво натиснах, но без да искам изстрих по горния коментар....
Извинявай Дани