2 яйца
2 ч.чаши фини овесени ядки
1 ч.чаша прясно мляко
1.360кг. кайма
1ч.чаша нарязан на ситно лук
2 - 3 скилидки чесън/пресован/
50 гр. Пармезан
сол, черен пипер на вкус
подправки по ваш избор
за соса:
500гр. доматено пюре
1 ч.чаша вода
риган, босилек,
2 скилидки чесън.
1 глава лук
Пармезан за поръсване отгоре.
Загрейте фурната на 220 гр.Смесете в купа яйцата, млякото, овесените ядки, Пармезан, сол, пипер, чесън смесете добре и прибавете каймата. Омесете хубаво. Оформете от сместа кюфтета и поставете в стъклен правоъгълен съд.
Смесваме съставките за соса, заливаме кюфтетата и печем около 35 мин. Сервираме топли поръсени с Пармезан и ориз.
8 коментара:
О,тази рецепта определено ми харесва и това с овесените ядки и прясното мляко сигурно си залужава да се опита.Има ли значение каква е каймата като състав?
nice,very nice!
Дани много се радвам че ти е допаднала рецептата, за каймата няма значение, моята беше свинска+телешка.Успех ;-)
Току-що ги хапнахме -страхотни станаха .Може би другия път ще сложа малко повечко доматки,но иначе са много сполучливи.В каймата ми преобладаваше телешкото и кюфтенцата ми не се стопиха.Хубав ден.
Дани много се радвам, че сте ги одобрили
Дани, можеш да увеличиш количеството доматен сос и водата, ...по принцип и аз избягвам да пържа, ... и си парава за овесените ядки - те трябва да набъбнат, но ако искаш предварително можш да ги накиснеш в прясното мляко и да ги запечеш или запържиш .....
пищи ми какво си направила...
Поздрав Лати!
ох... незнам какво натиснах, но без да искам изстрих по горния коментар....
Извинявай Дани
Публикуване на коментар