петък, 26 юни 2009 г.

Оризови кюфтета


2 ч.чаши ориз
2 яйца
2 суп.лъжици брашно
магданоз
1/4 ч.чаша настъргано сирене
1/3 ч.чаша настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
щипка босилек



за панировката:
1 пакетче галета -100гр
3 суп.лъжици царевично брашно
2 яйца





Смесване в купа сварения ориз, нарязания магданоз, яйцата, брашното, черени пипер и сола на вкус/ внимателно със солта да не пресолите сместа/
В отделна купа смесете галетата и царевичното брашно.
Друга купа разбийте яйцата.
Правим малки топченца, който потапяме в яйцата а после в сместа за панировка, поставяме оформените оризови кюфтета в сгорещена мазнина. Отцедете върху кухненска хартия.25бр.

1 коментар:

Maria каза...

Много хубави изглеждат тия кюфтенца! Поздрави :)