неделя, 21 юни 2009 г.

Запечени картофи с лимон и риган



4 суп.лъжици зехтин
5 скилидки чесън
1ч.лъжица риган
2 лимона
1/3 ч.чаша пилешки бульон
сол на вкус
черен пипер
червен пипер
магданоз/сух или пресен
около 0.900кг. пресен картоф



Измиваме и почистване картофа. леко го сваряваме за около 15 мин. в поселена вода.
Смесваме в купичка сока от двата лимона, зехтина, пилешкия бульон, ригана пресованите скилидки чесън, черен пипер, разбъркайте за да се смесят хубаво съставките.
Сложете картофите в леко на маслена тава. излейте отгоре сместа, с лъжица хубаво разбъркайте картофите, така че да се "овалят" хубаво в сместа с подправки. Поръсваме отгоре със сух магданоз, сол и червен пипер. Печете за 20-25 мин в загряла фурна.

Няма коментари: