събота, 20 юни 2009 г.

Риба-пангасиус с джинджифил



5 филета пангасиус
5 скилидки чесън
2 стръка зелен лук
1 ч.лъжици джинджифил
1 суп.лъжици рибен сос
1 -2 суп.лъжици зехтин
1/2 суп.лъжици сусамово олио
1/2 ч.лъжици едро смлян черен пипер
половин лимон
сол на вкус


Смесете в дълбока купа зехтина, сусамовото олио, рибния сос, нарязания на ситно чесън, зелен лук, джинджифила, сока на половин лимон. Прибавете към сместа филетата пангасиус, покрийте отгоре с найлоново фолио и поставете в хладилника за 2 часа или едно денонощие за да се увкуси. Подредете в леко намаслена тава, излейте отгоре марината, поръсете с едро смлян черен пипер и печете до готовност.


Няма коментари: