около 400гр. гъби кладница (Pleurotus ostreatus)
1/4 чаена чаша зехтин или олио
2-3 скилидки чесън
4 стръка зелен лък
половин глава ( голяма) кормит лук
1 лимон, сока
черен пипер
сол
магданоз за поръсване
Измийте и почистете гъбите, нарежете на парчета и поставете в загрялата мазанина.
Задушете гъбите за 2-3 мин., добавете нарязаният на ситно лук и чесън, задушете за 10-15 мин. като от време на време бъркате, подправете със сол и черен пипер, прибавете сока от лимона . сервирайте с поръсен магданоз.
3 коментара:
Много са апетитни!
Кучето е страхотно!
Поздрави!
Много съблазнителни гъбки, пък аз все печурки готвя, та вече ми втръснаха.
Снимките са прекрасни!!!
Поздрави!
Обичам ароматни гъбки! Лесно и вкусно.
Публикуване на коментар