1 - 1/2 чаена чаша сварен грах или от консерва
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязан на ситно
1 червена чили чушка, нарязана на ситно( може да се замени с чили пипер)
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 чаени чаши ориз , дълъг или басмати
400гр кокосово мляко
2- 1/2 чаени чаши вода
1 кубче пилешки или зеленчуков бульон
1 чаена лъжичка нарязана на ситно прясна мащерка
Сол на вкус
Загрейте олиото в дълбок тиган с капак. Запържете лука за около 5 минути, като се разбърква докато омекне . След това добавете нарязаните на ситно червена чушка и чесъна, разбъркайте. След това добавете ориза,сипете още олио ако е необходимо, разбъркайте и прибавете кокосовото мляко, водата, кубчето бульон, граха и разбъркайте отново.
Доведете до кипене, сложете капака, температурата се намалява и се готви на ниска топлина за около 15 минути.
Подправете със мащерка и сол на вкус.
източник: адаптирана от foodnetwork.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар