неделя, 24 февруари 2013 г.

Ориз с грах


1 - 1/2 чаена чаша сварен грах или от консерва
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязан на ситно
1 червена чили чушка, нарязана на ситно( може да се замени с чили пипер)
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 чаени чаши ориз , дълъг или басмати
400гр  кокосово мляко
2-  1/2 чаени чаши вода

1 кубче пилешки или зеленчуков бульон
1 чаена лъжичка нарязана на ситно  прясна мащерка
Сол на вкус
 



 Загрейте олиото в дълбок тиган с   капак. Запържете лука за около 5 минути, като се разбърква докато омекне . След това добавете нарязаните на ситно червена чушка  и чесъна, разбъркайте. След това  добавете ориза,сипете още олио ако е необходимо, разбъркайте и прибавете  кокосовото мляко, водата, кубчето бульон, граха и разбъркайте отново.  
Доведете  до кипене, сложете  капака, температурата се намалява и се готви на ниска топлина за около 15 минути. 
 Подправете със мащерка и сол  на вкус.
източник: адаптирана от foodnetwork.com



 

Няма коментари: