

250мл. хладко мляко
20гр. прясна мая
1 яйце
75гр. захар
75гр. разтопено масло
500гр. брашно
щипка сол
настържете кората на половин портокал
20гр. прясна мая
1 яйце
75гр. захар
75гр. разтопено масло
500гр. брашно
щипка сол
настържете кората на половин портокал


Добавете останалите съставки (захар, яйце, портокалов кора, щипка сол, охладеното разтопено масло) и омесваме добре, или ръчно, или с вашата машина, докато тестото може лесно да бъде извадено от купата (не-лепи). Ако е прекалено лепкаво, добавете още малко брашно. Поставете купата с тестото да почива на топло място в продължение на поне 45 минути (размер на тестото трябва почти да се удвои).
Премесваме тестото още веднъж. Оформяме тестото на равни части и поставяме в формата/може да сплескате да сложите по 1 ч.лъжици течен шоколад и да завийте отново, да оформите топче/. Излизат 12 топченца. Оставете за около 1 час на топло.
Печем на 190 ° C за около 15 минути или докато придобие златист цвят. Покритийте с пергаментова хартия, ако върховете твърде бързо започнат да потъмняват . След отстраняване на тавата от фурната ги намажете с четка с малко разтопено масло. Насладете се на тези малки пухкави мъфино-brioches все още топли с масло и конфитюр/сладко.
източник:deliciousdays

4 коментара:
О, Лати, изглеждат вълшебно- толкова пухкави и ароматни! Страхотни снимки както винаги!
Поздрави, Милена
:-)Да много пухкави станаха, някой ги напълних и с шоколад, мммм, трудно си запазвам фигурата :-) хи, хи хи
Много радост и слънчеви дни!!!
Поздрави Лати.
Лати, умирам за бриоши! Мога да ям нон стоп и няма да ми омръзне, обаче ако и не пълнеех от тях щеше да е перфектно! Твоите изглеждат толкова пухкави,че ми се приядоха отново! А при мен те чака една награда, заповядай :)Поздрави и целувки!
Миме Благодаря ти мила!!!
Аз за пръв път ги правя и останах очарована, и ще ги повторя :-)
Публикуване на коментар