понеделник, 14 юли 2014 г.

Елда на фурна със зеленчуци


1-1/2 чаена чаша елда/греча
1/2 чаена чаша зелен грах (може малко и повече)
1 голям морков, нарежете на ситно
2 средни червени чушки, нарежете на ситно
1 глава лук, нарежете на ситно
 3-4 скилидки чесън
около 6-7 малки гъби, нарежете на ситно
2 - 3 супени лъжици олио или зехтин
сол
черен пипер
магданоз
копър
дафинов лист
може да добавите и подправки според вкуса ви
вода ( съотношението е 1:3)


Загрейте мазнината в тиган и задушете лука, чесъна и гъбите.
Изсипете в голяма купа, прибавете нарязаните моркова, граха, чушките и елдата , прибавете подправките .Объркайте всичко и изсипете в огнеупорен съд сипете водата и печете на 180гр. в загряла фурна за около 60 мин. или докато водата се изпари и граха, морковите и елдата са готови.Ако е необходимо долейте още вода при печенето.


1 коментар:

Доби Гаджева каза...

Непременно ще изпробвам рецептата��