понеделник, 14 юли 2014 г.

Печено пиле с мащерка и риган

 
1 пиле
4-5 големи моркови, нарязани  на парчета 

3 малки глави лук, обелени инарязани на четвъртини
малко  масло меко за намазване на пилето

 ½ чаена лъжичка сол
 1 чаена лъжичка червен пипер
 1 чаени лъжички  чесън 
 1 чаена лъжичка мащерка
 1/2 чаена лъжица риган

  черен пипер 
  олио/зехтин


     Загрейте фурната до 180 градуса .
     Смелете всички подправка   в хаванче. Поставете  настрана.
     Изплакнете пилето и подсушете.
     Намажете с маслото може да използвате ръцете си  или четка. Подправете навсякъде с подправките.
    Поставете пилето  в тава върху зеленчуците поръсете с  олио/зехтин, сол и черен пипер, сипете около 1/3 чаена чаша вода и
завийте отгоре с фолио и оставете да се пече за около 1час и 30 мин.(зависи от печката)  в загрялата фурна, когато пилето е готово махнете фолиото и запечете отгоре докато хване златиста коричка.

 
   

Няма коментари: