Tribute-To-Katherine-Hepburn Brownies
от Baking: From My Home to Yours от Dorrie Greenspan
1 / 4 чаена чаша брашно
1 / 2 чаена лъжичка канела (по желание)
1 / 4 чаена лъжичка сол
113 гр. (8 супени лъжици) масло, нарязанo на парченца
1 / 2 чаена чаша какао на прах
2 чаени лъжички фино смляно разтворимо кафе
2 яйца, за предпочитане със стайна температура
1 чаена чаша захар
1 супена лъжица чист екстракт от ванилия
1 чаена чаша нарязани орехи
100гр. горчив шоколад, нарязан на едро
Загряваме фурната 180гр..Подгответе си съда за печене намаслете и поръсете с брашно или застелете с пекарска хартия.
Смесете брашното, канела и солта заедно.
Сложете маслото в малка касерола и сложете на слаб огън. Когато маслото започне да се топи, сложете пресятото какао добавете разтворимото кафе. Гответе, докато маслото се разтопи и какаото и кафето се смесят, като непрекъснато разбърквате. Свалете от котлона и охладете за около 3 минути.
Използвайте шпатула или телена бъркалка за да обедините яйцата. Прибавете захарта и ванилията и разбъркайте(не твърде енергично - не искате да добавите въздух на тестото), прибавете сухите съставки, ядките и нарязаният шоколад. Сипете сместа в тавата за печене.
Печете в продължение на 30 минути, или до момента в който сладкиша ще продължи да бъде лигав, но на върха ще има суха кора, подобна на хартия. Извадете и оставете да се охлади за най-малко 30 минути. Поставете върху дъска и когато е напълно охладен нарежете на 16 парченца.
източник: Surviving Oz
още може да видите:
Бял шоколадов брауниз
Брауниз по Джулия Чайлд
Брауниз с лют червен пипер
Шоколадово-тиквен брауниз
Брауниз с ром и стафиди
Snickerdoodle Blondie
Брауниз с фъстъчено масло и крема сирене
7 коментара:
Как ми се прииска да си грабна само едно парче и да се разтопи шоколада в устата ми-толкова вкусни изглеждат -поздравления!
Приятен ден!
Красиво, нежно и изкусително! Много ме замечтаха тези снимки! Несъмнено прекрасен браунис!
Благодаря Ви момичета!!!
Харесвам Катрин Хепбърн - прекрасна актриса и много стилна жена :)
А брауниса обещава прекрасен вкус!
Поздрав!
Аууу,
толкова хубав с този шоколад ... направо е неустоим:-)
Невероятен сладкиш - малко прилича на фъч с повече шоколад - прекрасно! Ще ходя да си го направя - отскоро прескачам тук и много уютно местенце - аплодисменти готин блог - и разходките са чудесни ! Ето и един поздрав свързан с името на блога ти - за си сладка като мед, да си млякото на близките ти и ,,, без тост не може! Роксет е за теб http://www.youtube.com/watch?v=gvw-3-ohdAc&feature=related
Страхотен браунис, красиви и изящни снимки, поздравления!
Публикуване на коментар