вторник, 8 ноември 2011 г.

Брауниса на Кетрин Хепбърн

    
Tribute-To-Katherine-Hepburn Brownies
от  Baking: From My Home to Yours от  Dorrie Greenspan

    1 / 4  чаена чаша брашно
    1 / 2 чаена лъжичка канела (по желание)
    1 / 4 чаена лъжичка сол
    113 гр.  (8 супени лъжици)  масло, нарязанo на парченца
    1 / 2 чаена чаша  какао на прах
    2 чаени лъжички фино смляно разтворимо кафе
    2 яйца, за предпочитане със стайна температура
    1 чаена чаша захар
    1 супена лъжица чист екстракт от ванилия
    1 чаена чаша нарязани  орехи
   100гр. горчив шоколад, нарязан на едро



   

   Загряваме фурната 180гр..Подгответе си съда за печене намаслете и поръсете с брашно или застелете с пекарска хартия.
    Смесете брашното, канела и солта заедно.
    Сложете маслото в малка касерола и сложете на   слаб огън. Когато маслото започне да се топи, сложете пресятото какао добавете разтворимото кафе.  Гответе, докато маслото се разтопи и  какаото и кафето се смесят, като непрекъснато разбърквате. Свалете от котлона и  охладете за около 3 минути.
    Използвайте шпатула или телена бъркалка за да  обедините яйцата. Прибавете захарта и ванилията и разбъркайте(не твърде енергично - не искате да добавите въздух на тестото), прибавете  сухите съставки, ядките и нарязаният шоколад. Сипете сместа в тавата за печене.
    Печете  в продължение на 30 минути, или до момента в който  сладкиша  ще продължи да бъде лигав, но на върха ще има суха кора, подобна на хартия. Извадете и оставете да се охлади   за най-малко 30 минути. Поставете върху дъска и  когато е напълно охладен   нарежете на 16 парченца.

източник: Surviving Oz 


още може да видите:
Бял шоколадов брауниз
Брауниз по Джулия Чайлд
Брауниз с лют червен пипер
Шоколадово-тиквен брауниз
Брауниз с ром и стафиди
Snickerdoodle Blondie
Брауниз с фъстъчено масло и крема сирене

7 коментара:

Живка каза...

Как ми се прииска да си грабна само едно парче и да се разтопи шоколада в устата ми-толкова вкусни изглеждат -поздравления!
Приятен ден!

Габи каза...

Красиво, нежно и изкусително! Много ме замечтаха тези снимки! Несъмнено прекрасен браунис!

ghost13 каза...

Благодаря Ви момичета!!!

Lety каза...

Харесвам Катрин Хепбърн - прекрасна актриса и много стилна жена :)
А брауниса обещава прекрасен вкус!
Поздрав!

Мъх каза...

Аууу,
толкова хубав с този шоколад ... направо е неустоим:-)

Еми каза...

Невероятен сладкиш - малко прилича на фъч с повече шоколад - прекрасно! Ще ходя да си го направя - отскоро прескачам тук и много уютно местенце - аплодисменти готин блог - и разходките са чудесни ! Ето и един поздрав свързан с името на блога ти - за си сладка като мед, да си млякото на близките ти и ,,, без тост не може! Роксет е за теб http://www.youtube.com/watch?v=gvw-3-ohdAc&feature=related

Мариета каза...

Страхотен браунис, красиви и изящни снимки, поздравления!