2 чаени чаши брашно
1 – ½ чаена лъжица бакпулвер
¾ чаена лъжица сода
1 чаена чаша пюриран банан /2 средни/
¼ чаена чаша захар
1/3 чаена чаша мед
¼ чаена лъжица индийско орехче
¼ чаена чаша прясно мляко
Ядки по желание
Смесваме брашното с бакпулвера, содата, захарта, индийското орехче; смесваме добре. В отделна купа смесваме меда, млякото и пюрето от бананите. Прибавяме сухите съставки постепенно докато се смесят/прибавяме ядките, разбъркваме с дървена лъжица/.
Изливаме сместа в намаслена форма и печем за 45-50 мин. или докато не забодем клечка в него и не я изкараме суха.
Охладете 10 мин. и извадете от формата.
5 коментара:
Оооо, това е поредната изкусителна рецепта, която намирам при теб.
Много интересно предложение е, защото досега не бях срещала бананов кейк без масло (или др. някаква мазнина).
А снимките ти са невероятни, винаги им се възхищавам.
Благодаря за рецептата, ще се възползвам.
Хубава седмица!
Mmm....седя от няколко минути и съзерцавам тази сладост....изкусителка!
Вкусна и усмихната седмица!
Прекрасно изкушение!
Усмихната и нова седмица
Ммм....чудесен е Лати!Взимам си едно парченце....вкусно.
Влънчев и усмихнат ден!
Lety; Nanita; Дani Блаодаря ви много, за хубавите думи, а ... :-) за снимките... е има още какво да се желае :-)
Хубава и успешна седмица момичета !!!
Публикуване на коментар