вторник, 20 юли 2010 г.

Барбекю - пилешко мариновано с кисело мляко и червен пипер




2 супени лъжици сладък червен пипер
1 чаена чаша кисело мляко
3 супени лъжици. зехтин
2 супени лъжици червен винен оцет
2 супени лъжици доматено пюре / или кетчуп
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
6 скилидки чесън, обелени, и пресовани
2 лимони; единия за гарниране а на другия ще използваме сока
около 1.200 кг пилешко месо
Метални или бамбукови шишчета


























В купа смесваме съставките за марината кисело мляко, червения пипер , зехтина, червеният оцет, доматено пюре, 2 супени лъжици сол и 1 чаена лъжичка черен пипер, разбъркваме сместа. Прибавяме чесъна и сока от лимона а след това и пилето. Оставяме на хладно за най-малко 1 час.
Подгответе барбекю (средно висока температура). Нанижете пилешкото месо на шишовете, разделете по равно. Подправете допълнително всяко шишче със сол, черен пипер, червен пипер. Намажете скара с масло/или сланина . Печете до златисто кафяво около, 10 до 12 минути.
Сервирайте с лимонови резенчета и свежа салата.
адаптирано от: bonappetit.com

1 коментар:

Nale Coolinarija каза...

This is very tasty and different way how to prepare chicken meat.Super!