2 парчета рибни филета /скумрия; котлети клавос ...../
сол на вкус
черен пипер на вкус
1/8 чаена чаша Бяло вино
1-1/2 супена лъжица царевично брашно
4 големи домати попарени, обелени и нарязани на малки парченца
3- 4 скилидки чесън
150 мл. вода, за готвенето на доматите
1 чаена лъжица кафява захар
2 супени лъжици кетчуп
2 чаени лъжици сос Worcestershire
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица лек соев сос
Изплакнете филетата риба и подсушете с кухненска хартия . Подправете със сол и черен пипер от двете страни, полейте с виното и оставете за 10 мин. В отделна чиния сложете царевичното брашно и потопете филетата в брашното и от двете страни.
Загрейте в тигана малко мазнина и сложете риба, гответе докато и двете страни станат златни. Отцедете върху кухненска хартия и сложете в чиниите в който ще сервирате.
Добавете още масло в тиган, сложете чесана и задушете. Прибавете доматите, подправете със сол. Добавете водата и захарта/може да прибавите и останалото бяло вино от подправянето на рибата . Разбъркайте гответе , докато захарта напълно се разтваря и домати станат меки.
Добавете кетчупа, червения пипер и соса Worcestershire. Гответе , докато сосът се сгъсти, редуцира наполовина. Добавете и соевия сос.
Изсипете соса върху рибата. Сервирайте веднага.
адаптирано от en.christinesrecipes.com
1 коментар:
Ммм, звучи и изглежда прекрасно!
Прохладен понеделник :)
Публикуване на коментар