събота, 13 октомври 2012 г.

Белгийски гофрети



the Belgium Waffle или Liège Waffle

     420 грама брашно
    7 грама сол (около 1/2 чаена лъжичка)
    25 грама захар
    2 яйца
    25 грама мая /  или един пакет бързодействащa мая 7 гр.
    300 грама масло
    Около200 милилитра студена вода (за предпочитане газирана вода)
    270 грама пудра захар
    Ванилия или подправки по ваш вкус
    яйца и газирана вода,трябва да със стайна температура.








    Пресейте брашното в купа направите кладенче  в средата.
    Разтопете маслото в микровълновата фурна. Оставете  да се охлади . Разбийте яйцата добре, прибавете  маслото и мая. Разбъркайте добре. Добавете водата и разбъркайте отново.
    Добавете към брашното, захарта и ванилията и другите подправки (канела -примерно).
    Разбийте тестото в продължение на най-малко десет минути. Докато стане    лепкаво и трудно  да се работи с него . Това е нормално.
    След това, се оставя да престои на топло място за 15-30 минути. И  5 до 10 минути преди печене, добавете пудрата захар, обединете добре.
    Загрейте гофретника . Разпределете сместа върху  гофретената плоча . Пече се, докато  покафенее.
    Поднасят се топли, поръсени с пудра захар,  мед, или отгоре с разбита сметана или сладолед, ако желаете.

адаптирана от  myfudo.com

 

1 коментар:

Габи каза...

Ооо! Искам! Ако може тази пълната чиния, моля :) Вкъщи сме големи почитатели на гофретите и следващата порция ще е по твоята рецепта :) Поздрави!