събота, 31 януари 2009 г.

Тиквена супа с мед и синапено семе



1 малка тиква
3 моркова
3/4 чаена лъжица синапено семе
1/4 или 1/2 чаена чаша  вода + кубче зеленчуков бульон
половин глава лук, нарязан на ситно
1/2 чаена лъжица кукрума
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица кимион
1/4 чаена лъжица джинджифил
3/4 чаена .чаша прясно мляко или готварска сметана
2 чаени лъжици мед
1 чаена лъжица сол


Нарязваме тиквата и морковите и ги оставяме да се варят.
Загряваме тигана сипваме синапеното семе, когато започне да пука прибавяме бульона, лука и оставяме сместа да се редуцира/при средна температура на котлона/. Слагаме и подправките и оставяме за няколко минути всички аромати да се смесят. Прибавяме тиквената смес, разбъркваме.
Изсипете сместа в робота и пасирайте, прибавете млякото, сол и мед.


1 коментар:

mari carmen www.elhornodemaria.com каза...

La calabaza me gusta mucho,esta sopa tiene que estar muy rica,un beso desd españa.www.elhornodemaria.com