1 кг. бейби октоподчета
1 литър зеленчуков бульон
300мл. бяло вино
сока на 1 лимон
за марината:
250мл. зехтин
100мл. оцет балсамико
50мл. бяло вино
50мл. лимонов сок
3 скилидки чесън
прясно смян бял пипер
В дълбок съд смесваме зеленчуковия бульон, вялото вино, лимоновия сок, довеждаме до кипене и прибавяме октоподчетата/ако не са изчистени, отстранете човката, преди да ги сварите/. Сваряваме. Изваждаме, подсушаваме и охлаждаме.
Смесете съставките за марината в купа, прибавете октоподчетата, покрийте и приберете в хладилника за 3 часа или за 1 денонощие.
Загрейте / нагорещете гриловия тиган. Прибавете октоподчетата и за много бързо жарнете, докато станат хрупкави.
Сервирайте с зелени подправки, лимон и вино.
Източник:zaar
Няма коментари:
Публикуване на коментар