неделя, 2 август 2009 г.

Питки на тиган


2-1/2 .чаша брашно
1суп.лъжица захар
1/2 ч.лъжица сол
14гр. прясна мая
60мл. топла вода
140мл. прясно мляко




Смесете топлата вода, маята и захарта, оставете за 10мин. да шупне.
В голяма купа смесете брашното, солта и млякото, прибавете и маята. Омесете
Оставете на страни за 3 часа или докато удвои обема си.


за солена плънка:
смесете сирене и настърган кашкавал


за сладката:
1 ч.лъжица канела
1/2 ч.чаша орехи
4 суп.лъжици захар

Вземете малки топчици от тестото и разтеглете сложете от плънката завийте на топче и сплескайте, оставете на страни, вземете и подгответе другото и така до превършването на тестото.
Може да си намаслите леко тигана с 2 суп.лъжици олио или в сух тиган. Загрейте тигана и печете всяка докато покафенее от едната страна, обърнете от другата. Може да намажете отгоре с разтопено масло.















2 коментара:

Maria каза...

Лати страхотно изглеждат! Обожавам такъв тип питки, но в тия жеги не ми седи покрай котлона. Хареса ми варианта и със сладка плънка, може да я опитам. Целувки!

ghost13 каза...

Мими ценя високо мнението ти, за мене си майсторка на тестените изделия, a и тортите ти се отдават :-)
Най-сърдечни поздрави Лати!!!