вторник, 1 септември 2009 г.

Риба с маслен сос с каперси и лимон



2 филета риба
1 ч.лъжица горчица
2 суп.лъжици зехтин или олио
черен пипер
сол


2 суп.лъжици масло
2 суп.лъжици каперси
2 суп.лъжици лимонов сок
2-3 скилидки чесън, нарежете на ситно/или пресовайте/
кората от половин лимон



Загрейте тигана. Овкусете филетата със сол, черен пипер и втрийте горчицата.
Добавете зехтина в тигана сложете филетата, печете всичко филе по 3-5 мин от всяка страна.
Извадете и сложете в чиния като покрийте отгоре за да ги запазите топли.
За соса загрейте в тигана маслото сложете каперсито, и гответе за 15 мин, прибавете чесъна и продължете да готвите още 15 мни, /докато чесъна и каперсито си пуснат аромата/после прибавете лимоновия сок и лимоновата кора, оставете за 1-2 мин. отстранете огъня .
Сервирайте топлите филета поляти със соса.

3 коментара:

Maria каза...

Много апетитно изглежда тази рибка Лати, трябва да се пробва! Целувки!

ghost13 каза...

:-)ммммм..... и вкусна беше Миме
Поздрави и много въздушни целувки и на тебе!
Лати

eldivenlerim каза...

Mmmmmm, this looks very very yummy;)