7гр. мая
1/2 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша захар
2 яйца, със стайна температура
1 ч.чаша топло мляко
1/3 ч.чаша масло, разтопено
4-1/2 ч.чаша брашно
1 ч.лъжица сол
1 ч.чаша кафява захар
2-1/2 ч.лъжица канела
1/4 ч.чаша разтопено масло
ето снимка на рулцата в чашките
Разтворете маята в малко от топлото мляко и 1 ч.лъжица захар, оставете за 10 мин докато шупне.
Смесете яйцата, маслото, млякото, солта и захарта.
Прибавете брашното, направете кладенче и сипете шупналата мая, омесете меко еластично тесто.
Поставете в кука, покрийте отгоре и оставете да удвои обема си на топло.
Ако имате машина за хляб омесете тестото в машината и го оставете да втаса там , или възползвай те се напълно от програмата ТЕСТО.
Когато тестото вече е готово, удвоило е обема си го поставете на набрашнена повърхност. Поръсете отгоре с брашно и оставете за 10 мин. да почине.
През това време смесете кафявата захар и канелата, разтопете си маслото.
Подгответе си тавата за мъфини, ако нямате хартиени кошнички намаслете всяка формичка, извадете и подгответе 24 бр. хартиени формички./ това го правим за да може да поставим охлювчетете в хартиените формички за да втасат отново, а после само ще поставите хартиената формичка с канеленото охлювче в тавата и ще печете/
Разточваме тестото на правоъгълник, намажете с маслото и поръсете обилно с сместа от кафява захар и канела. Завийте на руло и нарежете на 24 охлювчета.
Поставете в чашките на мъфините и ставете за 30 мин да удвоят обема си отново.
През това време включете фурната на 200гр. да загрява.
След като удвоят обема си сложете тавата в фурната и печете за 10-12 мин. или докато придобият леко кафеникав цвят.
източник:beantown_baker
5 коментара:
Тези рулца ухаят толкова "канелено"-обожавам тази миризма/напомня ми за Коледа/.Поздрави!
O,да.... вече не останахa, страшно хубави станаха, и аз обожавам канела, карамфил, джинджифил, бахар, ... ох найстина ми напомнят за Коледа, да не говорим сега като излезнат и тиквите, обичам да правя сладички работи с тях, харесва ми вкуса им.
Mай се разбърборих повече. :-)
Успешна и спорна седмица Дани!
Много красиви!
За вкуса... хммм, не се съмнявам :-)
Браво, Лати!
Благодаря ти Дими, невероятни бяха и бързо свършиха :-)
Успешна седмица!
и на мен страшно ми хареса рецептата (въобще целия блог е невероятно вкусен - поздравления!)
имам въпрос - маята в случая прясна ли е? или е суха?
благодаря
Публикуване на коментар