неделя, 13 септември 2009 г.

Ризото с червено цвекло, пармезан и орехови ядки



1/4 чаена чаша зехтин
3 средни глави цвекло
1 средна глава лук
2 чаени чаши ориз
1/2 чаена чаша бяло сухо вино
6 чаени чаша пилешки бульон
4 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша настърган пармезан
1/2 чаена чаша орехови ядки

може да направите половин доза




Сварете почистеното цвекло за 30 мин. не разварявай те, трябва да е хрупкаво.
Нарежете го на кубчета.
В тиган загрейте зехтина, прибавете нарязания на ситно лук и червеното цвекло, задушете за 8 мин. прибавете ориза гответе за 3-4 мин. или докато стане прозрачен. прибавете бялото бино, гответе докато се абсорбира, прибавете 1 ч.чаша пилешки бульон, и продължете да готвите, докато се абсорбира преди да прибавите останалата част от бульона/ винаги го правя на части и постепенно/.
Когато ориза е почти готов трябва да е ал денте, прибавете пармезана, и маслото.
Сервирайте още топъл с поръсени орехови ядки.
източник:belleats.com




4 коментара:

Dani каза...

У дома сме любители на червено цвекло и това е едно наистина прекрасно предложение .

ghost13 каза...

Така е... много ни хареса и съм решила да пробвам и други такива рецепти
Поздрави Лати!

Dani каза...

Много вкусно стана .Малко подържах нарязаното и сварено цвекло със смлян чесън и се овкуси страхотно.Поздрави!

ghost13 каза...

Дани, много се радвам, че ти е харесало. Червеното цвекло ми е слабост. :-)
Много слънчави усмивки и топла прегръдка!!!
Латинка