вторник, 22 септември 2009 г.

Ризото с доматено пюре


150 гр. ориз
300мл.доматено пюре
450 мл. вода
3 скилидки чесън
2 суп.лъжици зехтин
2/3 ч.лъжица босилек
1 суп.лъжица нарязан магданоз
1/2 ч.чаша настърган пармезан
4 суп.лъжици масло
черен пипер
сол


Загрейте зехтина прибавете нарязания чесън задушете за 2-3 мин, прибавете ориза гответе за 3-4 мин. или докато стене прозрачен. Прибавете 1 ч.чаша от доматеното пюре и 1 ч.чаша вода, сол и черен пипер на вкус. Постепенно добавете останалата час от доматеното пюре и водата.
Когато ориза е почти готов се добавя магданоза и босилека, сол на вкус и пармезана.
Ориза трябва да е ал денте. И накрая прибавете маслото и разбъркайте.Сервирайте веднага.
идеята взех от рalachinka с малко промени от моя страна.

2 коментара:

Maria каза...

Лати много харесвам такъв ориз. У нас вече готвя три пъти за две седмици. Последния път пробвах и твоя вариант с пюре..аз го правя малко по различно от теб. Поздрави и лека :)

ghost13 каза...

Миме Благодаря ти!
:-)у дома се хареса заради киселия вкус който придава доматеното пюре.
Поздрави Лати!