вторник, 17 ноември 2009 г.

Сладки със сусамов тахан






1 – ½ чаена чаша брашно
1 - ½ супена лъжица царевично нишесте
1 чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сода
¼ чаена лъжица сол
1 чаена чаша кафява захар
1/3 чаена чаша тахан/сусамов тахан/
2 супена лъжици сусамово олио
2 чаена лъжици ванилия
1 яйце
2 супена лъжици захар за овалване






Загряваме фурната на 190гр.
Сипваме в голяма купа равни чашки брашно. Смесваме брашното, бакпулвера, содата, солта, нишестето, смесваме добре. Оставяме на страна.
Смесваме кафявата захар, тахана, разбиваме докато се смеси добре. Прибавяме ванилията, яйцето, смесваме добре. Постепенно добавяме брашнената смес бием на ниска скорост. С ръце оформяме топки и ги овалваме в захарта. Поставяме ги на хартията за печене на разстояние и печем за 10 мин. или докато леко потъмнеят. Изваждаме охлаждаме.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Олее.. сусамен тахан?! Их, значи..:-D

Чудни са, Лати! Ще потърся аз из турските магазини.. ако намеря - ще правя :-)

ghost13 каза...

Дими пробвай много вкусни, специално на нас много ни допаднаха.. :-)