неделя, 29 ноември 2009 г.

Пикантни воденички в доматен сос



1 кг. пилешки воденички
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
1 суп.лъжица настърган джинджифил
1 ч.лъжица канела
1 ч.лъжица кимион
1 ч.лъжица кориандър
1 ч.лъжица куркума
1/2 ч.лъжица лют червен пипер
1 дафинов лист
400мл. доматено пюре/сос или консервирани домати.
1 ч.чаша бульона от воденичките
сол и черен пипер на вкус




Сварете воденичките за около 45-50 мин.
Отделете си 1 ч.чаша от бульона
В 1 суп.лъжица зехтин и малко от бульона задушете нарязания лук, чесъна. Прибавете джинджифила, канелата, куркумата, кориандра , лютия червен пипер, задушете за 2 мин.
Прибавете доматеното пюре и воденичките/ ако е много гъсто разредете с заделения бульон/. Гответе още 20 мин. или докато доматения сос се сгъсти.
Поднесете с прясно нарязан магданоз.

Няма коментари: