100 гр тъмен шоколад (70% какао )
120 гр масло
1 ч.чаша кафява захар
½ чаена лъжица бакпулвер
4 яйца
3 супени лъжици мед
1 ч.л. екстракт ванилия
¾ ч.чаша брашно
½ чаена лъжица сол
1 ч.л. лют червен пипер
100 грама нарязани орехи
10 фурми, нарежете на парченца
3 супени лъжици кисело мляко
120 гр масло
1 ч.чаша кафява захар
½ чаена лъжица бакпулвер
4 яйца
3 супени лъжици мед
1 ч.л. екстракт ванилия
¾ ч.чаша брашно
½ чаена лъжица сол
1 ч.л. лют червен пипер
100 грама нарязани орехи
10 фурми, нарежете на парченца
3 супени лъжици кисело мляко
Разтопете маслото и шоколада в микровълновата.
Разбъркайте шоколадова та смес и добавете захарта. С телена бъркалка прибавете яйцата едно по едно и разбийте. Добавете ванилията, меда и кисело мляко. Прибавете фурмите..
В друга купа, комбинирай те брашното, солта, бакпулвера, лют червен пипер. Прибавете към мократа смес. Прибавете и орехите.
Излейте сместа в тава която сте покрили с пекарска хартия. Печете във фурната на 180C в продължение на 30-40 минути. Проверете дали сладкиша е готов като пробвате с клечка, ако излиза чиста значи сладкиша е готов.
В друга купа, комбинирай те брашното, солта, бакпулвера, лют червен пипер. Прибавете към мократа смес. Прибавете и орехите.
Излейте сместа в тава която сте покрили с пекарска хартия. Печете във фурната на 180C в продължение на 30-40 минути. Проверете дали сладкиша е готов като пробвате с клечка, ако излиза чиста значи сладкиша е готов.
Извадете и охладете напълно преди да разрежете.
източник:veggiedelish.com
6 коментара:
Много хубава рецепта-има шоколад с чили на Линд.Сигурно може да се изпозва.Поздрави!
Всъщност изках точно такава комбинация да опитам, щоколад и чили ....обожавам шоколадите на ЛИНД
Поздрави!
И аз ги обожавам! :-) Дори наскоро си мислех да провам да направя шоколадови бонбони с лют червен пипер, но нещо не събрах смелост. Е, този брауниз може вече и да го опитам! :-)
Поздрави и спокойна неделя!
Много оригинална рецепта, опитвала съм въпросния шоколад, вкуса наистина е добър, но за съжаление ако направя сладкиша ще си го ям сама :(
Иринка
Мария
На вкус е приятен много леко се усеща пикантния вкус...
Благодаря ви от сърце..
Много вървежен с чаша топло какао, шоколад или капучино....
Ех, пропуснала съм я тази рецепта !В къщи обожаваме лютия шоколад на Линд, а комбинацията на люто и брауниз сигурно ще е...шеметна !Ще пробваме!
Лека вечер!
Мария
Публикуване на коментар