вторник, 19 януари 2010 г.

Пиле със сос от горчица и естрагон


1 чаена лъжичка сух естрагон
1 / 2 чаена лъжичка сол на вкус
1 / 4 чаена лъжичка черен пипер на вкус
700гр. пилешки гърди
1 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица масло
1 средна глава нарязан лук
16 грама нарязани гъби
1 / 2 чаша сухо бяло вино
1 / 2 чаша пилешки бульон
2 стъбла пресен естрагон
2 супени лъжици готварска сметана
1 супена лъжица горчица Дижонска
1 супена лъжица царевично нишесте
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз, за гарниране







Подправете пилето със сух естрагон, сол и черен пипер на вкус.

В дълбок тиган загрейте мазнината- зехтина. В запечатайте пилешкото месо за 3 мин от всяла страна. Прехвърлете се в чиния и похлупете за да останат топли. Махнете останалото олио то тигана.

Прибавете маслото загрейте. Добавете лука и разбъркайте докато омекне,за около 1 минута. Добавете гъбите и запържете за около 1 минута. Наливаме виното и да довеждаме до кипене. Разбърква се и се добавя бульона и стръкчетата пресен естрагон. Върнете пиле в тигана

Похлупете тигана с капак . Усилете температура та да почне да ври и после намалете оставете да къкри за 10-15 мин.

Отстранете от огъня. Отворете капака и прехвърлете пилешкото месло в чинии за сервиране / или в обща чуния и похлупете за да останат топли/, махнете и клончетата пресен естрагон Прехвърляне на пилешко до обслужващи блюдо и се покрива с фолио, за да топли. Изхвърлете прясно естрагон стъбла. Върнете тигана на котлона доветете до кипене прибавете готварската сметана, горчицата и царевичното нишесте, и с бъркалка разбъркайте докато нишестето се разтвори и соса се сгъсти.

Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте пилето залято със соса и поръсете с прясно нарязан магданоз.


източник:.goodlifeeats.com




2 коментара:

Nanita каза...

Ех,колко вкусно изглежда!Иде ми да се пресегна.Чудесни снимки Лати!Поздравления!
Хубава спокойна вечер!

ghost13 каза...

Благодаря ти Нанита!
Много мило :-), желая ти всичко най-добро през седмицата!