неделя, 4 април 2010 г.

Hot Cross Buns





12бр.


310мл. топло прясно мляко
60 грама пудра захар
16 грама суха мая
600 грама обикновено брашно, пресято
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица бахар
1 / 2 чаена лъжица индийско орехче
60 гр масло, меко
1 - 1/2 чаена чаша стафиди
2 яйца




За да завършване:
60 грама брашно
60мл. вода
2 супени лъжици кайсиев конфитюр, затопля се в тиган на слаб огън да се втечни/или 2 суп.лъжици мед+1 суп.лъжица вода се затопля в микровълновата/




1. В купа, смесваме заедно на захарта, млякото и маята, раззбъркваме докато захарта се разтвори. Оставете да поседии за 10 минути или докато стане пенеста.
2. Смесете брашното, солта и подправките в голяма купа. С пръстите, разтривайте масло в брашното до като сместа стане ронлива. Разбъркват се и стафидите / стафиди, яйце и пенлива смес от маята, докато се обединят.
3. На леко набрашенна повърхност, замесете хлябното тестото за около 5 минути, докато сместа стане гладка и еластична. Леко намаслете голяма чиста купа, поставете тестото в нея и го обрнете, така че и горната част да е намаслена. Покрийте с найлоново фолио и оставете на топло, без течение място в продължение на 45 минути или докато тестото се удвои по размер.
4. Когато е готово, маахнете найлоновото фолио и ударе с юмрук за определяне готовността на тестото Замесете забързо докато стане гладко и разделете на 12 топчета
5. Поставете питите в намазанена 20 х 30 см тава за печене, покрийте с найлоново фолио и се оставя в топло да втаса за 15 -30 минути. Загрейте фурната до 200 ° C.
6. Смесете заедно брашно и вода до гладка паста. С шприц офомете отгоре кръст, като започнете първата линия от единия край на тавата минавате върху всяа топка до другия край/ по дължина и ширина/ Печете при температура 200 ° С в продължение на 10 минути, намалете топлина до 180 ° C печете за още 15 минути. Кифлички са готови, когато звучат кухо, когато потупате отгоре/може да покрийте с фоло ако много бързо прегорят отгоре/.
7. С четка намажете отгоре с затопленият кайсиев конфитюр или с мед.
източник:citrusandcandy

1 коментар:

fedora каза...

Чудесни са! :)
Много усмивки :)