неделя, 1 август 2010 г.

Свинско къри




около 1,5 кг филе, свинско месо, нарязани на парчета
4 картофа, нарязани на кубчета
4 супени лъжици олио
1 чаена чаша готварска сметана
1 чаена чаша вода
1- ½ чаши прясно мляко

4 средни глави лук, нарязан на ситно
4 скилидки чесън, пресован
1,5 сантиметра парче джинджифил, настържете
2 супени лъжици къри на прах, с връх
1 или ако не желаете чак толкова пикантно ½ супена лъжица лют червен пипер
1 пръчка канела
1 звезда анасон
8 зърна карамфил
сол и захар за подправяне


Загряваме олио в тиган или тенджера.
Добавяме подправки - канелата, звездата анасон карамфила, разбърквме постоянно на тих огън докато се ароматизира.
Добавя се лука и чесъна и се задушава.
Добавя се свинското месо заедно с картофите и се разбърква добре, докато месото се покрие с подправки.
Прибавяме сметаната и водата и оставяме да къкри, докато месо и картофи омекнат. Това ще отнеме около един час и не забравяйте да разбърквате от време на време.
Най- накрая налейте прясното мляко и доведете до кипене. .
Подправете със сол и захар.
Сервирайте със сварен ориз.


Няма коментари: