2 супени лъжици масло
1/4 чаена лъжица кимион, прясно смлян
2 малки сухи червени люти чушки, нарежете на ситно
1 / 3 чаена лъжица кориандър, смлян
Половин глава лук, нарязана на ситно
1 голяма скилидка чесън, ситно нарязана
50 гр. червена леща
400 грама консервирани домати, включително и сока/или около 1 - 3/4 ч.чаша/
500мл. вода
1 кубче зеленчуков бульон
½ супена лъжица сладък червен пипер
1 супена лъжица захар
1 / 2 чаена лъжица куркума
сол на вкус
1 / 2 чаена лъжица зърна синап
прясно нарязан магданоз
Загрейте в голям съд масло (на средна температура), след което добавете кимион, червените чушки, кориандъра, чесън и лука, запържете леко, като разбърквате. Добавя се лещата, консервираните домати, червения пипер, водата и кубчето зеленчуков бульон. Доведете до кипене, прибавете захарта, куркумата и солта, след това оставете да къкри за 20-30 минути.
Ако предпочитате супата да е гладка я пасирайте.
В малък тиган, запечете семената , докато не започне да пращат и скачат, след това ги добавете към супата. Тествайте и регулирайте подправките .
Ако предпочитате супата да е гладка я пасирайте.
В малък тиган, запечете семената , докато не започне да пращат и скачат, след това ги добавете към супата. Тествайте и регулирайте подправките .
Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте със заквасена сметана и хляб.
рецептата е от индийската кухня
Няма коментари:
Публикуване на коментар